Streeknieuws in de rubriek ‘Sport’

dambordleegintro.jpgEmmeloord -  De organiserende vereniging van het NK dammen speelt mee in de provincie Friesland. Hier is het dammen van oudsher goed gegrondvest met een rijk verenigingsleven. Franeker is hiervan een voorbeeld. (Lees verder…)

slachtebrug_1__1_1__1.jpgFraneker - De snelweg tussen Harlingen en Franeker is volgend week tussen zaterdagavond en zondagmiddag 12 uur afgesloten. (Lees verder…)

tafeltennisintro.gifFraneker - FTTC 1 nam het zaterdag op tegen middenmoter Flecke/Mepta 1 uit Joure. De wedstrijd in het eigen tafeltenniscentrum mondde uit in een klinkende overwinning voor de jonge Franeker tafeltennissers: 8-2. (Lees verder…)

pelgrimageintro.jpgRied - De pelgrims van onder andere de katholieke kerkgemeenschap “Eén in Vieren” hadden zich vanuit Harlingen, Franeker en andere dorpen in de regio zaterdag verzameld in het kerkje van Ried. Doel een pelgrimage van Ried naar Franeker. (Lees verder…)

postduifintro.jpgFraneker - Deze week wordt het nieuwe postduivenseizoen geopend. Net als duizenden andere duivenmelkers ziet Henk Bloemsma uit Franeker ernaar uit. (Lees verder…)