10 Apr | Kinderen basisscholen treden op voor de Koningin

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op donderdag, 10 april 2008 om 20:36

Franeker - Het duurt niet lang meer en dan is het Koninginnedag! Tien basisscholen ( alle stadsscholen en een aantal dorpsscholen) verzorgen gezamenlijk een presentatie op deze feestelijke dag.

Koninginnedag.jpgPer school zijn een aantal groepen gekozen om actief deel te nemen aan de presentatie tijdens het bezoekuur van de koningin en haar gevolg. Van “De Opslach” doen de groepen drie en vier mee. Op de groenstrook van de Voorstraat worden verschillende thema’s  met als rode draad “sterren van Franeker” zeer divers verwoord en verbeeld door de basisscholen. De kinderen van de groepen 3 en 4 beelden het leven van prinsjes en prinsesjes uit. Gezien het groot aantal deelnemende scholen, valt te begrijpen dat wellicht niet alle kinderen een actieve rol in dit gebeuren kunnen hebben. Wél zijn natuurlijk alle kinderen uitgenodigd om op deze feestdag aanwezig te zijn. Het belooft namelijk een geweldig leuke dag te worden, waar vele kinderactiviteiten plaatsvinden. Alle kinderen van de deelnemende scholen krijgen nog een speciale Koninginnedagbrief mee met meer informatie over deze feestelijke dag.

Kijk voor meer info over Koninginnedag ook op de speciale website: http://www.koninginnedaginfraneker.nl/

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie