05 Apr | Syb’s eerste open luchtconcert 2008 in Franeker

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op zaterdag, 5 april 2008 om 16:15

Franeker - Syb van der Ploeg heeft vandaag  opgetreden om daarna zijn nieuwe dubbel cd te signeren bij Mollema Music World Franeker. Zoals een echte ster betaamde was hij niet om twee uur aanwezig. Maar de show was hartverwarmend en zijn stem klonk helder als een klok.

Syb speelde tijdens zijn optreden nummers van zijn nieuwe dubbel cd “Heilig Vuur” / “Hillich Fjoer”. De cd staat inmiddels hoog genoteerd in de charts met een Nederlandstalige en Friestalige versie op een dubbel cd. Een aantal fans greep de gelegenheid aan om Syb persoonlijk te ontmoeten en van zeer dichtbij een optreden mee te maken!

sypvandeploegfranekerstreek01.jpg

Syb zingt met heilig vuur in Franeker. Foto: Henk Brinkman / Stadsfotograaf van Franeker. 

De afgelopen maanden is Syb tezamen met zijn band en producer Gordon Groothedde erg druk geweest om de unieke Fries- en Nederlandstalige dubbelaar ‘Hillich Fjoer’/ ‘Heilig Vuur’ op te nemen. Ook het voltallige Metropole Orkest verleende haar medewerking aan de cd. De backing vocals op ‘Hillich Fjoer’/ Heilig Vuur’  staan o.a.  op het conto van Kayaks Edward Reekers en Julian Thomas.  Syb ziet zijn terugkeer in de landelijke schijnwerpers met deze cd niet als een comeback. ” Ik ben in 2002 met de Kast gestopt omdat ik toe was aan wat nieuws”.

sypvandeploeghandtekening.jpg 

Handtekeningenjagers laten de nieuwe cd door Syb signeren. 

Aan de cd is in alle rust gewerkt en is de tijd genomen om de liedjes te laten rijpen. Resultaat is uiteindelijk geworden een verzameling prachtige en persoonlijke nummers die Syb op het lijf zijn geschreven. Nadat alle Nederlandse teksten waren ingezongen werd dit ook nog eens over gedaan in zijn ‘memmetaal’ het Fries! Wie zaterdag niet in Franeker kon kijken volgende week zaterdag 12 april bij Marista Record in de Westerstraat te Drachten.

Binnenkort een complete fotoreportage op Streekmedia.

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie