05 Apr | Stralende Nifelfair in Ried

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op zaterdag, 5 april 2008 om 13:26

Ried - Op zaterdag 5 april organiseerde de Handenarbeidvereniging Ried opnieuw een gezellige “Nifelfair”. Op het schoolplein van de Oanset waren twee ruime tenten met verschillende kraampjes. De aanwezige creatieve standhouders verkochten diverse zelfgemaakte produkten. 

De Handenarbeidvereniging Ried trof het enorm met prachtig voorjaarsweer. Voor de dorpsgenoten reden genoeg om een flink in de tent rond te struinen. Er was voor elk wat wils en wie de stap naar binnen waagde werd meteen getrakteerd op de geur van heerlijke warme wafels die door een tweetal jonge dames op deskundige wijze gebakken werden.

nifelfairriedstreekmedia.jpg 

De wafelbaksters in aktie tijdens Nifelfair in Ried. Foto: Henk Brinkman

In de twee tenten stonden onder andere kraampjes met keramiek, bonbons, sieraden, schilderen, huis&tuin decoratie, kaarten, cadeaus, aquarel, poppen, boerderij-ijs, vilt, zijde en bloemen. Er was ook een nagelstyliste en pedicure aanwezig die ’s morgens vroeg al flink aan het nagels polijsten en lakken was. De mogelijkheid bestond om zich bij de kramen op te geven voor een aantal cursussen. Er was tevens een verloting met prachtige prijzen. Voor de kinderen waren er de hele dag verschillende activiteiten, zoals schminken, schilderen en lego bouwen. Er was ook een koffiehoek aanwezig, waar naast koffie, thee en fris ook soep en broodjes te verkrijgen waren. Daarnaast was er een poffertjeskraam zijn. De “Nifelfair” werd tezamen met de jaarlijkse Handenarbeidtentoonstelling georganiseerd. Hier zullen de werkstukken van de jeugd van het afgelopen seizoen te zien zijn en vinden ook de kinderactiviteiten plaats. Vandaag tot 16 uur kan men nog terecht op het schoolplein tegenover de kerk. De toegang is gratis.

Voor uitgebreide fotoreportage en nabestelling foto’s via webshop klik hier.

Foto’s & Gallery: Henk Brinkman / Stadsfotograaf Franeker - Press4All

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie