02 Apr | Syb van der Ploeg treedt op in Franeker

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op woensdag, 2 april 2008 om 13:15

Franeker - Syb van der Ploeg gaat optreden en zijn nieuwe dubbel cd signeren bij de Mollema Music World Franeker. Zaterdag 5 april 14.00 uur.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Promotour van Syp gezien op Omrop Fryslân.

Syb gaat tijdens zijn optreden nummers spelen van zijn nieuwe dubbel cd “Heilig Vuur” / “Hillich Fjoer”. De cd staat inmiddels hoog genoteerd in de charts met een Nederlandstalige en Friestalige versie op een dubbel cd. Een mooie gelegenheid om Syb te ontmoeten en van zeer dichtbij een optreden mee te maken!

De afgelopen maanden is Syb tezamen met zijn band en producer Gordon Groothedde erg druk geweest om de unieke Fries- en Nederlandstalige dubbelaar ‘Hillich Fjoer’/ ‘Heilig Vuur’ op te nemen. Ook het voltallige Metropole Orkest verleende haar medewerking aan de cd. De backing vocals op ‘Hillich Fjoer’/ Heilig Vuur’  staan o.a.  op het conto van Kayaks Edward Reekers en Julian Thomas.  Syb ziet zijn terugkeer in de landelijke schijnwerpers met deze cd niet als een comeback. ” Ik ben in 2002 met de Kast gestopt omdat ik toe was aan wat nieuws”. 

Aan de cd is in alle rust gewerkt en is de tijd genomen om de liedjes te laten rijpen. Resultaat is uiteindelijk geworden een verzameling prachtige en persoonlijke nummers die Syb op het lijf zijn geschreven. Nadat alle Nederlandse teksten waren ingezongen werd dit ook nog eens over gedaan in zijn ‘memmetaal’ het Fries! Wie zaterdag niet in Franeker kan kijken volgende week zaterdag 12 april bij Marista Record in de Westerstraat te Drachten.

sybvdploeg.jpg

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie