26 Mrt | Wie bedenkt de naam van de nieuwe Slachtebrug?

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op woensdag, 26 maart 2008 om 09:30

Franeker - Verzin een naam voor de nieuwe Slachtebrug! De Stichting Slachtemarathon heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken van een naam voor de nieuwe brug over de A31.

Op dit moment wordt er bij Bakker Metaalbewerking te Winsum hard gewerkt aan de brug die de historische Slachteroute weer compleet zal maken. De 90 meter lange brug zal vanaf eind april over de A31 bij Getswerdersyl komen te liggen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Een terugblik voor inspiratie.

Nu is de organisatie nog op zoek naar een geschikte naam voor de nieuwe brug. Iedereen is uitgenodigd om een idee voor een naam naar de Stichting Slachtemarathon toe te sturen via een email naar info@slachtemarathon.nl of per post naar Stichting Slachtemarathon, Postbus 1288, 8900 CG Leeuwarden. De namen moeten vóór 10 april binnen zijn. De ingestuurde ideeën zullen vervolgens worden beoordeeld door een deskundige jury.

slachtedyk2004__16_.jpg 

De hoofdprijs is natuurlijk dat de door u bedachte naam op de op de brug komt te staan en de bedenker van de naam krijgt tevens een speciaal Slachte-shirt met de door hem/haar bedachte naam erop. Al een aantal jaren werkt de Stichting Slachtemarathon, met onder meer de eigenaar van de dijk, it Fryske Gea, en ontwerper Rein Hofstra naar een veilige en voor de monumentale dijk waardige kruising op de plek waar de oude dijk is doorbroken door de A31. Door de nieuwe brug wordt de fascinerende Slachteroute weer in volle glorie hersteld en kan er weer volop genoten worden van de monumentale dijk door sporters, recreanten en cultuurliefhebbers.

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie