04 Mrt | Zijlstra beroepskleding bouwt nieuw op Kie

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op dinsdag, 4 maart 2008 om 20:05

Franeker - Zijlstra beroepskleding gaat uitbreiden. Deze week is de eerste paal geslagen voor een totaal nieuw bedrijfspand van 2.000 vierkante meter.

De laatste jaren maakt Zijlstra Beroepskleding een enorme groei door. Gemiddeld zo’n dertig procent per jaar. Door de toename van opdrachten van onder andere bouwbedrijven als VolkerWessels en Jorritsma Bouw, maar ook van klanten als Omrin en Empatec, was Zijlstra genoodzaakt de oude bedrijfsruimte van ongeveer 600 vierkante meter te verruilen voor nieuwbouw op het bedrijvenpark Kie. Het nieuwe pand, bestaande uit twee verdiepingen, beschikt straks alleen al over een showroom van 300 vierkante meter. Er is gekozen voor een zichtlocatie langs de in aanbouw zijnde rondweg op het nieuwe Franeker bedrijventerrein. Naar verwachting wordt het nieuwe bedrijfspand in de tweede helft van 2008 in gebruik genomen.Nieuw personeel

Ook voor de werkgelegenheid heeft de verhuizing van Zijlstra Beroepskleding positieve gevolgen. Momenteel zijn er elf mensen werkzaam en zijn er drie concrete vacatures. De verwachting is echter dat er binnen afzienbare tijd doorgegroeid gaat worden richting de twintig arbeidsplaatsen.

Zijlstraberoepskleding.jpg

Zijlstra beroepskleding bouwt nieuw op Kie. Foto: Wesley Lolkama.

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie