31 Jan | Nieuw appartementencomplex uit de steigers

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op donderdag, 31 januari 2008 om 21:43

Franeker - Bij het station in Franeker is vorige week een nieuw kleinschalig appartementencomplex uit de steigers gekomen. Het gebouw, dat de naam Triangel krijgt, telt zestien vrije sectorwoningen in twee bouwlagen. De naam slaat op het driehoekige ontwerp van het gebouw.

triangelcomplex.jpg

De toekomstige bewoners hebben een gezamelijke binnentuin, een fietsenberging en een berging voor scootmobiels. Er is ruime parkeergelegenheid voor 26 auto’s op een parkeerplaats die afsluitbaar is met een slagboom.

De bewoners kunnen zorg afnemen vanuit het zorgcentrum Saxenoord in Franeker. De toewijzing en verhuur van de appartementen wordt verzorgd door Zorggroep Tellens.

Oorspronkelijk had de locatie aan de Stationsstraat een kantoorbestemming die door Bouwbedrijf Lont uit St. Annaparochie zou worden ingevuld. De

gemeente had echter de voorkeur voor een woonbestemming, wat ook beter aansluit bij de nieuwe woonwijk die aan de overkant in voorbereiding is. Het project wordt nu uigevoerd door Habion in Houten. Over drie maanden moet het comlex helemaal klaar zijn.

Bron: FD / Foto Press4All / K-1

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie