31 Jan | Kunstroute Franekeradeel 2008 langs kerken

Door Redactie Franeker.StreekMedia.nl op donderdag, 31 januari 2008 om 21:22

Franekeradeel - De inmiddels bekende kunstroute Franekeradeel die voor velen de Martinikerk in het centrum van Franeker als startpunt heeft wordt in de editie van 2008 in een geheel nieuw jasje gestoken. De route zal dit jaar in het teken staan van het jaar van het Religieus Erfgoed.

Gedurende de maand september 2008 zullen de kunstenaars van Kunstvereniging Facit hun werk weer tonen. Dit jaar echter niet in galleries en ateliers maar in diverse kerken van Franekeradeel. Deze nieuwe formule is gekozen om aansluiting te vinden bij het jaar van het Religieus Erfgoed dat in 2008 plaatsvindt. Inmiddels heeft de Stichting Alde Fryske Tsjerken (die afgelopen jaar volop in het nieuws was bij de sponsorbingoloterij) toegezegd haar kerken tijdens de kunstroute ter beschikking te stellen aan de vereniging. Zo zullen niet alleen het pasgerestaureerde kerkje van Boer te bezichtigen zijn maar ook die van Schalsum, Peins en Zweins. Ook kunstenaar Klaas Werumeus Buning zal zijn kerk in Pietersbierum openen tijdens deze bijzondere kunstzinnige omgang. Bovendien zal aan kerkbesturen in de gemeente worden gevraagd om hun gebouw tijdens deze kunstroute beschikbaar te stellen als expositieruimte zodat liefhebbers van kunst en religie een kleine tien kerken kunnen betreden.

boerkerkjenieuwekleur_2.jpg

Het kerkje van Boer dat geheel gerestaureerd te zien zal zijn tijdens de kunstroute.

Soortgelijk nieuws

Plaats een reactie